Redenen om een escape room te doen

Waar denk je aan als je ‘Escape Room?’ hoort. De meeste mensen denken aan iets uit een horrorfilm of ze denken aan iets dat lijkt op een soort paniek kamer. Escape rooms zijn eigenlijk een van de beste en leukste dingen die je met een team van mensen kan doen! Een escape room is een unieke spelervaring waarbij jij en een team van mensen voor een beperkte tijd (meestal een uur) in een kamer worden opgesloten en je alle aanwijzingen moet vinden en alle puzzels in die tijd moet oplossen om aan de kamer te ontsnappen. Er zijn meerdere redenen waarom iemand zou moeten deelnemen aan een escape room-uitdaging:

Uitdaging

Escape rooms bieden een unieke uitdaging die je nergens anders zult vinden. Bij elke aanwijzing en puzzel moet je op een of andere manier buiten de kaders denken, omdat de antwoorden niet altijd zijn zoals je zou verwachten. Omdat de puzzels een out-of-the-box denken creëren, nodigt dit uit tot creativiteit en vindingrijkheid tussen elk teamlid in de ruimte. Deelnemen aan een escape room geeft je het excuus om uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen. Hoewel je waarschijnlijk eerder in een kamer bent geweest, ben je waarschijnlijk nooit opgesloten geweest in een kamer waar je alleen maar uitkomt als je alle puzzels oplost of de tijd opraakt.

Goed voor je hersenen

We weten allemaal dat het maken van legpuzzels, kruiswoordpuzzels, woordonderzoek en sudoku goed voor je is omdat ze een mentale training hebben en helpen bij het geheugen. Beschouw een escape room als een echt grote puzzel die veel kleinere puzzels bevat. Het oplossen van puzzels versnelt ook de vindingrijkheid in ons denken, want als een oplossing voor de puzzel niet werkt, dan moet er een nieuwe oplossing worden gemaakt. Dat is waar het outside-the-box-denken in de ervaring speelt.

Teambuilding

Escape rooms zijn geweldig voor teambuilding. Wat zou een betere manier kunnen zijn om een ??groep mensen samen te laten werken dan om ze te vergrendelen in een kamer waar het bijna onmogelijk is om er zelf uit te komen? Een escape room is de perfecte plek om geweldige communicatie tussen mensen tot stand te brengen. In elke kamer moet je met je team werken, anders zul je het spel waarschijnlijk niet winnen. Een escape room is in feite een plek waar je niet langer tegen de andere spelers werkt, maar met hen samenwerkt om een ??gemeenschappelijk doel te bereiken.

Er is geen betere manier om je compatibiliteit met een andere persoon te testen dan door jezelf in een kamer te vergrendelen om puzzels op te lossen. Escape rooms zullen je communicatieve vaardigheden testen met een andere persoon en je helpen om te zien hoe goed je samenwerkt met andere mensen. Samen met je date zijn escape rooms geweldig om een dubbel date voor jou en een paar vrienden. Escape rooms zijn een heel eenvoudige manier om iedereen ervan te verzekeren dat het leuk is!

Gezinsver binding

Niet alleen testen escape rooms je coöperatieve vaardigheden, ze zijn ook geweldig om het gezin bij elkaar te brengen. De escape rooms zijn geweldig voor kinderen van 12 en ouder om te genieten met de familie. Gedurende een uur controleert niemand instagram of facebook en niemand zit op andere sociale media, maar iedereen praat en werkt samen!

Als je graag wilt dat een team samenwerkt om de uitdaging aan te gaan, check dan de escape-locaties om er een bij jou in de buurt te vinden! Het is een leuk dagje uit. Zie hiervoor de website Nappas.nl.

Plaats een reactie