Nachtje weg

Nederland kent vele mooie plekken, die de moeite waard zijn om te bezoeken. Natuurgebieden, evenementen, festivals en steden met ieder hun eigen charme. Maak je uitje helemaal compleet door er een overnachting aan vast te plakken.

Een nachtje weg
Er is niets lekkerder dan een keer helemaal niks te hoeven doen. Door een nachtje weg te gaan worden alle dingen die je normaal zelf moet doen uit handen genomen. Je hoeft niet zelf eten te koken, de kamers op te ruimen of de was te doen, alles wordt geregeld. Zelfs al is het maar één nacht je hebt meteen het gevoel dat je er even lekker tussen uit bent.

Om een nachtje weg in Nederland nog specialer te maken zou je een bijzondere of originele overnachting kunnen boeken. Er zijn in Nederland veel voorbeelden van bijzondere hotels.

Vijf sterren hotel
De ultieme luxe is natuurlijk een vijf sterren hotel zoals Okura hotel, Grand Hotel Huis ter Duin of Hotel Des Indes. Voorzien van alle denkbare luxe en voorzieningen hangt er vaak ook een duur prijskaartje aan. Buiten de vakanties en feestdagen om hebben deze hotels ook vaak leuke aanbiedingen.

Authentieke overnachtingen
Authentieke overnachtingen vinden plaats in authentieke gebouwen die zijn omgebouwd tot een accommodatie. Een overnachting in een molen bijvoorbeeld, die helemaal omgebouwd is tot een luxe accommodatie met een woonruimte, keuken en meerdere slaapkamers.

En wil je een romantisch sfeertje, dan zou je een overnachting kunnen boeken in een oude uitkijktoren of vuurtoren. Met een fenomenaal uitzicht aan alle kanten, is er altijd wel iets te zien.

Wel heel bijzondere overnachtingen
Buiten de andere genoemde overnachtingen zijn er nog een aantal die wel heel origineel zijn. Er is de mogelijkheid van het overnachten in een boomhut. Op deze unieke locatie heb je een fantastisch uitzicht en heb je even een andere kijk op de wereld.

Ook het water biedt een aantal interessante opties. Zo kun je op een logeerboot of een woonboot terecht. Vrij uniek is slapen in een reddingscapsule in Friesland.

En ben je iets avontuurlijker ingesteld, dan kun je een overnachting boeken in een safaritent of yurt. Ook heel populair zijn de tipi’s, een unieke manier om te overnachten zoals de indianen vroeger deden.

En wat natuurlijk helemaal romantisch is, is het ontvoeren van je geliefde naar een mooie camping in Frankrijk. Lekker genieten van de omgeving en ’s avonds gezellig in een tentje slapen.

Online zoeken en boeken

Er is voor iedereen wel een bijzonder nachtje weg te boeken. Bekijk de vele opties op het internet en besteed enige tijd aan het vergelijken en beslissen. Ben  je op zoek naar een camping kijk dan eens op Go4Camp of Roan. Ben je op zoek naar een hotel dan biedt de website booking.com volop mogelijkheden aan.

Er zijn (vakantie)veilingssite die vaak aanbiedingen en acties hebben. En staat er een leuke aanbieding tussen, controleer dan eerst de prijs dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Buiten de veilingssites om, kun je natuurlijk ook direct online boeken. Grote voordeel hieraan is dat je boekingskosten lager zullen uitvallen.

 

Plaats een reactie