Familie-uitje op het water organiseren? Houd rekening met deze 3 dingen

Een familie-uitje organiseren is nog zo makkelijk niet. Dit kan weken, tot zelfs maanden duren om iedereen op dezelfde dag aanwezig te laten zijn. Daarbij komt ook het soort activiteit, het budget en dergelijke. Wanneer je een familie-uitje op het water wilt organiseren, komt onderstaand artikel goed van pas!

1. Wie gaan er mee?

Wanneer je een familie uitje organiseert moet je zorgvuldig kiezen wie je uitnodigt. Wil je enkel familie? Geef dan aan op de uitnodiging dat aanhang liever niet welkom is. Dit klinkt misschien hard maar familie is familie en op jullie dag bepalen jullie dan ook zelf wie er wel/niet meegaan. Dan is er ook nog de keuze om de echte kleintjes thuis te laten of het bijvoorbeeld alleen bij broers en zussen met hun gezin te houden. Een familie uitje kan zo groot of klein worden georganiseerd als je zelf wilt. Zo kan je kiezen voor boot verhuur om een lekker dagje te varen. Kijk altijd wel uit voor scheve gezichten in de familie en wees dus zorgvuldig met de uitnodigingen.

2. Wanneer vindt het uitje plaats?

Dan volgt er misschien wel het lastigste deel van het familie-uitje: de datum. Bij een grote familie, en dus een grote groep kan dit knap lastig zijn en komt het veel voor dat niet iedereen aanwezig zal zijn. Het soort uitje bepaalt in sommige gevallen ook het moment van plaatsvinden; zo maak je  een boottocht natuurlijk in de zomer. Maar in de zomer zijn mensen vaak lekker op vakantie, dus een weekend richting de start van het najaar zou hiervoor dus een goede optie zijn. Begin september bijvoorbeeld, indien mogelijk is (eind) augustus uiteraard nog gunstiger voor een dag vol zon!

3. Wat gaan we doen?

Niet het minst onbelangrijke is het bepalen van de activiteit. Denk aan het gemiddelde budget van iedereen, om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. Bij een familie-uitje op het water moet je rekening houden met zeeziek zijn, genoeg eten en drinken aan boord en de soort boot.

Kies je namelijk voor één grote boot en heeft iemand een vaarbewijs om zelf te mogen varen? Ook kan je kiezen voor meerdere kleine boten en meer je hier en daar gezamenlijk aan om een kopje koffie of thee te drinken bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat je een boot huurt en daarbij iemand die de boot voor jullie zal besturen en eventueel een tour met jullie maakt door diverse rivieren.

Bij een familie-uitje op het water kan je uiteraard aanmeren op diverse plekken, maar het is ook fijn als je zelf voorbereid bent en genoeg eten en drinken meeneemt. Neem voor de volwassenen lekkere hapjes mee en eventueel een flesje wijn (of meer) en voor de kids lekkere siroop en zakjes snoep of chips. Daarnaast moet er uiteraard zwemkleding mee en moeten er genoeg veiligheidshesjes zijn die de kinderen boven water houden tijdens het zwemmen.

Zodra het plannen voorbij is en iedereen te water is gegaan, is het tijd voor genieten. Maak vooral veel lol, lach veel en klets de hele dag gezellig met je familie en dierbaren.

Plaats een reactie