Een dagje weg met het gezin: plan van aanpak

Het hele gezin een dag vrij, laten we wat leuks doen! Een spontane dag weg is natuurlijk hartstikke leuk, maar kan her en der wellicht een beetje planning gebruiken. Wees gerust dit kan in een avondje of een ochtendje geregeld worden. Er zijn een paar dingen die je wel even met zijn allen moet bespreken en uitdenken. We geven je hier een kort overzicht.

Bestemming
Een dagje weg is natuurlijk heel leuk. Maar voordat je daadwerkelijk met het hele gezin de auto in stapt is het handig om te weten waar je naartoe gaat en of het haalbaar is. Bespreek met elkaar wat je wil doen en kijk vervolgens naar de reistijd en houdt rekening met eventuele seizoen drukte. Zo kan een dagje Walibi in eerste instantie een goed idee lijken. Echter, als het zomervakantie is kun je daar top drukte verwachten. Misschien zul je dan een frontrow kaart aan willen schaffen om de lange wachtrijen te mijden of wellicht op een andere dag moeten gaan.

Vervoer
Wanneer je besloten hebt wat je gaat doen, kun je het vervoer gaan overleggen. Ga je een dagje naar het strand en heb je heel veel spullen die niet in je kleine autootje passen? Dan kun je altijd nog een auto huren voor een dagje. Dit hoeft niet veel te kosten en je hebt toch net even wat meer ruimte. Bovendien kun je dan nog andere familieleden of vrienden meenemen. Kijk van te voren wel of er voldoende parkeerplek is, zodat je niet eenmaal op de bestemming nog lang hoeft te zoeken. Je kunt zo meteen lekker van je dagje genieten. Soms kan de trein zelfs sneller zijn en geld besparen. Je hoeft dan geen rekening te houden met parkeren en je komt niet in een onverwachtse file terecht. Probeer daarbij wel enige vertraging in te calculeren.

Huren zonder creditcard
Indien je besluit om een auto te huren, bedenk dan wel dat soms bij grote verhuurbedrijven alleen een auto gehuurd kan worden indien je in bezit bent van een creditcard. Via auto huren zonder creditcard kun je ook verhuurbedrijven vinden die ook een pinpas accepteren. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je tijdens je dagje weg niet snel een auto kan huren.

De terugweg
De terugweg mag ook niet over het hoofd worden gezien. Indien je een auto hebt gehuurd, dien je hem vaak voor een bepaalde tijd terug te brengen. Zorg daarom altijd dat je ruim van te voren weer richting huis vertrekt, zodat je sowieso op tijd bent. Anders moet je wellicht de auto langer door betalen dan de bedoeling was. Ook wanneer je met de trein reist kun je het beste ruim van te voren vertrekken. Misschien valt er een trein uit of loop je vertraging op. Het zou dan natuurlijk niet fijn zijn dat je alsnog super laat thuis komt en de volgende dag weer moet werken.

Dit zijn slechts een paar simpele tips die jouw dagje weg leuk houden. Laat de pret maar beginnen!

Plaats een reactie