Dagje weg met kids

Alleen al de aankondiging aan je kinderen dat jullie ‘een dagje weggaan’ zorgt bij de meeste kinderen al voor heel veel voorpret en opwinding. En dan is het dagje nog niet eens begonnen! Je doet er eigenlijk elk kind een groot plezier mee om ze een dagje mee te nemen ergens naartoe. En waar de reis dan naartoe gaat doet er niet zoveel toe: strand, pretpark, bos of zwembad: bijna alles is leuk of interessant voor kinderen. Met onderstaande tips wordt het dagje uit zeker een succes!

Onderweg
Bekijk van tevoren de route, waar je kunt parkeren en hoe lang je erover gaat doen. Dat is handig voor de planning en voorkomt stress onderweg. Is de reis langer dan een uur, zorg dan in ieder geval voor iets lekkers te eten en te drinken zodat het ook op de achterbank gezellig blijft. Spelletjes als ‘wie ziet er het eerst tien rode auto’s’ zijn ook altijd goed.

Afspraken
Maak van tevoren met de andere begeleider(s) afspraken over hoe en wat als je eenmaal op de plaats van bestemming bent. Gaat de reis naar een pretpark, dan is het bijvoorbeeld handig de kinderen in groepjes al naar gelang leeftijd in te delen. Op die manier kunnen de oudere kinderen alle achtbanen uitproberen met papa terwijl de kleintjes het sprookjesbos en de speeltuin onveilig maken met mama. Het is leuk om elkaar dan rond lunchtijd op een afgesproken plek te ontmoeten zodat alle ervaringen kunnen worden gedeeld.

Hoe goed je ook oplet, even een kind uit het oog verliezen kan altijd. Zorg dat de oudere kinderen je mobiele telefoonnummer uit hun hoofd kennen en schrijf bij de jongere kindjes je naam en telefoonnummer op hun arm. Mocht je dan onverhoopt een kindje kwijt zijn geraakt dan zijn ze op deze manier snel weer terecht.

Meenemen
Ga goed voorbereid op stap en pak de avond van tevoren alvast zoveel mogelijk de tassen in. Denk in ieder geval aan voldoende eten en drinken en neem hervulbare flesjes mee zodat je die ter plaatse kan vullen met water. Denk verder aan schone kleren, zeker voor kleine kinderen die nog niet zo lang zindelijk zijn. Gaan er kinderen van andere ouders mee, zorg dan dat de telefoonnummers van de ouders in je telefoon opgeslagen zijn.

Vergeet verder natuurlijk je portemonnee en fototoestel niet. Een paar pleisters en paracetamol kunnen ook altijd van pas komen, net als een opvouwbare paraplu. En neem je een kinderwagen mee, dan is het zeker bij grotere pretparken waar je regelmatig de wagen achter moet laten handig om een los fietsslot mee te nemen om de wagen mee vast te zetten aan een hekje. Zo weet je zeker dat hij er nog staat als je terugkomt.

 

Plaats een reactie