Dagje weg met de auto onze hoofdstad

Altijd leuk om een dagje weg te gaan. Ga je met de trein, auto, fiets, benenwagen of een ander vervoermiddel? Het is maar net wat je wilt doen én waar je heen wilt. Van plan om met de auto naar Amsterdam te gaan? Wees dan voorbereid op drukte. Wij geven je een aantal rij- en to do-tips.

Parkeer buiten het centrum

Voor je iets leuks kunt doen (naast in de auto zitten met een muziekje aan), moet je de auto ergens kwijt. Een parkeerplek zoeken in Amsterdam kan nog wel lastig zijn. Vaak moet je per uur betalen. Maar als je op zondag gaat, zijn sommige betaalplekken wel gratis. Zoek je het buiten het centrum, dan bespaar je jezelf misschien wat rijstress, ruzie in de auto en hoge parkeerkosten. Dagjesmensen en toeristen met de auto zijn goed af met P+R in Amsterdam.

Druk centrum

Kom je toch door het centrum? Wees dan voorbereid op drukte. Parkeer de auto een beetje naast het centrum. Zo kun je te voet naar de stad, maar ervaar je niet de stressvolle drukte van Amsterdam. Sommige mensen mijden het centrum van Amsterdam het liefst als ze met de auto zijn. Het is een plek waar fietsers, scooteraars, voetgangers en auto’s allemaal door elkaar heen lopen en rijden. Dan gebeuren er nog weleens ongelukken. Ben je betrokken bij een aanrijding, doe dan een beroep op je autoverzekering als je de schade wilt claimen. Bel ook de zorgverzekeraar voordat je handelt als je zorg nodig hebt. Maar boven dit alles: let gewoon goed op.

Neem een tour

Goed, zo snel zal het nou ook weer niet verkeerd gaan. Maar je kunt beter op pad gaan met deze informatie in het achterhoofd. Dus eenmaal veilig geparkeerd, is het tijd om al het leuks te ondernemen dat hier te doen valt. Amsterdam is een stad waar van alles te doen is. Voor ieder is er wat wils. Winkelen, terrasjes pakken, musea bezoeken, de stad bekijken. En één tip: doe wat veel toeristen wel doen: neem een tour door de stad. Dit is heel interessant, leerzaam en leuk. Zo kom je wat meer te weten over ons Nederland en Amsterdam van vroeger. Zodat je voortaan als je hier bent, met een andere blik naar de stad en de huisjes kijkt. Want waarom alleen maar in het buitenland deelnemen aan tours? Heel leuk om mee te maken.

En er is meer

Onze hoofdstad zit vol verrassingen, bezichtigheden en doe-dingen. Zo zijn er tal van musea, festivals, kroegjes, restaurantjes, theaters en parken. Kun je fietsen huren, een kanaalcruise doen, in een koets stappen op de Dam, door het centrum en de buurt hieromheen lopen en uiteraard winkelen. Zonde om heel de dag op een terrasje te zitten? Helemaal niet, er lopen zoveel aparte figuren door Amsterdam, dat je je hier heel de dag mee zou kunnen vermaken.

Plaats een reactie