Dagje Amsterdam

In onze hoofdstad zijn meer dan genoeg dingen te zien en te doen om een dag mee te vullen. Maar waar te beginnen? Hier een aantal van de beroemdste en niet te missen bezienswaardigheden en activiteiten in deze mooie historische stad.

De Dam en het Paleis op de Dam
Een niet te missen bezienswaardigheid midden in de binnenstad is natuurlijk de Dam. De Dam was oorspronkelijk het hart van de binnenstad en daarom grenzen er veel belangrijke straten en historische gebouwen aan. Enkele hiervan zijn de Kslverstraat, Rokin, de Nieuwe Kerk en natuurlijk het Paleis op de Dam. De Dam is om die reden de uitgelezen plek om de dag te beginnen.Het Rijksmuseum
Aangezien het Rijksmuseum onlangs gerenoveerd en heropend is, is dit zeker een aanrader om te bezoeken. Het Rijksmuseum staat natuurlijk bekend om de prachtige werken van de Hollandse meesters en deze zijn absoluut de moeite waard. In het museum hangt bijvoorbeeld de Nachtwacht van Rembrandt. Voor de echte kunst- of architectuurliefhebber is het Rijksmuseum dus een absolute aanbeveling.

Het Anne Frankhuis
In het Anne Frankhuis komt een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis tot leven. Iedereen kent natuurlijk het verhaal van Anne Frank, maar een bezoek aan het Anne Frankhuis zal op iedereen een grote indruk achterlaten. Het zal de geschiedenis zeer tastbaar maken en is daarom een goede toevoeging op de stedentrip.

Winkelen
Amsterdam is de uitgelezen stad om te gaan winkelen. Met name de Kalverstraat is een geschikte straat om je slag te slaan. Alle grote winkelketens zijn aanwezig en bovendien zijn er ook zeer veel kleine winkeltjes. Als je opzoek bent naar meer van deze kleine zaakjes, zijn de Negen Straatjes perfect. Het barst daar van de leuke winkeltjes die je alleen in de Negen Straatjes kunt vinden.

De Amsterdamse grachtengordel
De Negen Straatjes bevinden zich in de Amsterdamse grachtengordel. Deze grachtengordel is een zeer bijzonder verschijnsel. De Amsterdamse grachtengordel wordt als zo bijzonder beschouwd dat hij is opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Met de bijzondere historische aangrenzende grachtenpanden zorgen de grachten voor een prachtig uitzicht. Het is dus zeker een kijkje waard.Artis
Artis is de oudste dierentuin van Nederland en bovendien ook een van de beroemdste. Met alle bekende en minder bekende dieren staat een bezoekje aan deze dierentuin garant voor een middag plezier. Er is namelijk veel te zien en te beleven.

 

Plaats een reactie